Acil Çıkış Aydınlatması Ne İşe Yarar ?

Ani bir elektrik kesintisi nedeniyle herhangi bir mekanda ışıkların kapanması durumunda devreye girecek biçimde tasarlanan Acil Çıkış aydınlatması, bağımsız veya pil destekli bir şekilde çalışan ışık kaynağı olarak tanımlanmaktadır.  Acil çıkış aydınlatma kullanımı, günümüzde ticari olsun ya da olmasın bütün binalarda zorunlu kullanılmaktadır.

Acil çıkış aydınlatması, bulunulan ortamın genel aydınlatmasında herhangi bir sistemsel arıza oluştuğu zaman ve/veya elektrik kesildiğinde, can güvenliğini sağlamak için o anlık ihtiyaca yönelik bir aydınlatma sağlayan armatürler ve armatürlerle bağlantılı cihazlardan oluşmaktadır.

Acil çıkış aydınlatması, insanları güvenli bir şekilde bir binanın çıkışına yönlendirecek pozisyonda monte edilmektedir.Amacı yönlendirme olduğu için binanın doğasına ve bir kişinin güvenli bir çıkış yapma eylemine müdahale edebilecek potansiyel tehlikelere ve engellere bağlı olarak, acil çıkış aydınlatması yönüne doğru ışıklarla yolu vurgulamak büyük öneme sahiptir. Bu şekilde acil çıkış aydınlatmasını kullanan insanlar bir binanın çıkış yolunu kolayca bulabilirler. Acil çıkış aydınlatması ile çıkış işaretleri birlikte kullanılarak bütünsel bir şekilde çıkışlar daha kolay hale getirilmektedir.
Yangın söndürme sistemleri alanında İzmir’de faaliyet gösteren KRC Yangın, ‘Adresli Yangın Algılama Sistemleri’ ve ‘Konvansiyonel Yangın Algılama Sistemleri’ olmak üzere iki farklı özellikte yangın algılama sistemlerinin satışını yapmaktadır. Yangın algılama sistemleri ve diğer yangın söndürme sistemleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için krcyangin.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.